Cannabinoider og deres opdagelse

cannabinoider

Opdagelsen af cannabinoider i hamp planten er nok den vigtigste for menneskets helbred i nyere tid.

I det moderne samfund er mennesket i stor grad ude af kontakt med moderjord.  Moderne teknologi fortsætter dog med at bekræfte vores tætte forhold til naturen.

I 1980’erne opdagede en gruppe israelske forskere en utrolig forbindelse imellem menneskekroppen og hampeplanten, der viser at vi alle går rundt med millioner af cannabis receptorer i hjernen og i kroppen. Det er et medfødt system som påvirker alle områder af vores fysiologiske og psykiske helbred. Det tætte forhold betyder at cannabis indtaget udefra aktiverer vores egne cannabis receptorer – hvad der så sker er nok den vigtigste opdagelse der nogensinde er foretaget i vores tid.

Livsvigtige og lykkelige Cannabinoider

Dette system som kaldes for det Endocannabinoide System i kroppen, og Exogene Cannabinoide System i hampeplanten, har flere funktioner. Dets hovedformål er i princippet det samme; at holde organismen sund. Cannabinoider er cannabis receptorer. På det fysiologiske plan, regulerer de kroppens pH-balance, eller homeostase.  Hamp reparerer DNA og genopretter døde celler (nekrose). Cannabinoider i hjernen regulerer stress, søvn, appetit og humør, mm. Cannabinoider genopretter cellekommunikation og udløser en molekyle forskere kalder for Anandamide. Fra Sanskrit betyder det ”Bliss”, ”Lykke”, ”Eufori”. Forskning bekræfter nu, at de glædeshormoner vi udløser f.eks. i forbindelse med fysisk aktivitet ikke er endorfiner (da de ikke bryder blod-hjerne barrieren) men Anandamide, og dermed cannabinoider. Læs mere om det endocannabinoide system på denne officielle forenings webside: NORML.org

Forholdet imellem mennesker og hampeplanten afspejler derfor langt mere end et sundt liv, men også meningen med livet – at leve livet i fuld glæde og ultimativ lykke. På trods af den øgede velstand vi har på jorden i dag, er dette noget der mangler hos rigtig mange, da lykken aldrig kommer udefra men indefra.

Cannabinoider beskytter kroppen og regulerer pH-balance

Forskere i det endocannabinoide system kalder det for et “biologisk forsvarssystem” da det udfører en række vigtige livsfunktioner for kroppens fysiologiske systemer. Man har fundet, at når kroppen bliver udsat for skade, fx ved et uheld, bliver kroppens endocannabinoide system aktiveret på fuldt blus. Det gør det netop for at forsvare sig. Ligeledes er det muligt at forebygge stress og andre livsstilssygdomme med nogle af dets egenskaber, udtaler forskere og eksperter i planten, såsom Ethan Russo.

Naturlige cannabinoider som kosttilskud

I Holland har de 20 års erfaring med at producere industrihamp til bygning af hele huse og en lang række andre materialer, såsom bilindustrien. Man anvender kun fibrene til byggematerialer, hvorfor bladene og frø ikke blev udnyttet, på trods af dets store potentiale.

Sådan startede Sana Hemp Juice i 2015 som et innovativt eksperiment. Ved hjælp af moderne teknologi, har Sana Hemp Juice skabt et unikt produkt som tilbyder noget verden ikke har set før – rå koldpresset hamp juice der er fryetørret til pulver så næringen er bibeholdt. Juice pulveret fås nu som løs pulver til at blande op med vand eller i vegetabilske kapsler, samt i dråbeform.

Den frosne juice bliver frysetørret til pulver for at bibeholde alle de gode indholdsstoffer fra hampen – blandt andet Omega 3 & 6-syrer, vitaminer og mineraler og de cannabinoider der er naturligt tilstedet herunder den unikke Cannabidiol-syre, CBD-A. Produkterne absorberes hurtigt i kroppen, idet de er vandopløselige. Kroppen består hovedsageligt af vand derfor er vandopløselige kosttilskud et godt valg hvis optagelsen skal være god.

En kapsel opløses omgående i vand – det samme sker i kroppen.

Fås også i Danmark

I Danmark er Sana Hemp Juice repræsenteret af SanaNordic. Introduktionen af produkterne i Danmark har påvirket mange menneskers liv allerede. Firmaet ønsker at udbrede kendskabet til hamp som en fødevare og et kosttilskud som kan blive en del af vores hverdag og indtages som et plantebaseret dagligt vitamintilskud, fremfor kun som medicin.

Skriv et svar